7.8 C
Brno
Úterý, 30 dubna, 2024
- Komerční sdělení -40plus

Arogantní, vulgární a hluční, Ukrajince nazývají fašisty, píší o Rusech v Turecku znechucení rekreanti

Někteří polští turisté se svěřují se zážitky s Rusy na dovolené v Turecku. Rozhovory, které se s nimi pokoušely vést na téma války na Ukrajině, v Polácích zanechávají sklíčené dojmy. Píše o polský server Onet.pl, na který se obracejí čtenáři poté, co publikoval vlastní zprávu o chladných reakcích některých Rusů s pobytem v Turecku při pokusech o rozhovory o ukrajinské válce.

„Mám podobné postřehy o chování Rusů v tureckých letoviscích. Přestože jsem tam byl před více než deseti lety, jejich arogance, chování k turistům jiných národů (možná jen k Polákům) a jejich hlučné způsoby byly velmi obtěžující. Chovali se, jako by byl svět stvořen výhradně pro ně a ostatní byly jen otravné doplňky. Z vašeho článku je zřejmé, že se nic nezměnilo,“ napsal čtenář Robert.

Autorku původního textu, který se setkal s velkou odezvou, zaráželo, že „mladí Estonci prohlásili, že na toto téma nemají žádný názor“ a podle názoru skupiny Moldavců jsou si všichni na dovolené rovni, „a přestože sami chápou, co se děje na Ukrajině , nemají vůči Rusům žádné předsudky“.

Další čtenář Adam popisuje, že v jeho hotelu v tureckém Beleku a v okolních pětihvězdičkových hotelech je z Ruska 80 procent klientely.

„Jsou vulgární a drzí, nosy vzhůru… Mluvil jsem s místními a ti mi na rovinu řekli, že bez turistů z Ruska se neobejdou. Právě oni jim bohužel zaručují likviditu a výdělky,“ uvedl. To podle jeho názoru ukazuje, že sankce nefungují.

S ruskými turisty ubytovanými v pětihvězdičkovém hotelu v letovisku Alanya mluvil také čtenář Roland. O válce s Ukrajinou podle něj říkají, jako by se psal rok 1944 a Evropa se osvobozovala od okupace wehrmachtem. „Nacisté, fašisté,“ tak popisují Ukrajince.

Ti mladší podle něj tvrdí, že „je načase, aby se Poláci začali učit ruštinu a že Němci propásli svou historickou šanci, aby hranice mezi nimi a Ruskem byla na Visle“.

Amazing aerial view of Blue Lagoon in Oludeniz, Turkey. Summer landscape with sea spit, boats and yachts, green trees, azure water, sandy beach in sunny day. Travel. Top view of national park. Nature

Čtenář Roland dodává, že Rusům je „jedno, jestli bude bída, budeme jíst trávu, nikdo nás nebude mít rád – máme rakety a všichni se nás bojí“.

Samotnému Turecku se podle Rolanda není co divit. Turisté z Evropy sice něco koupí, ale váhají a smlouvají, zatímco Rusové berou všechno.

„Včera jsem byl v klenotnictví, postarší Němka si prohlížela drobný řetízek a snažila se sjednat cenu. A vedle stojící Ruska si vybrala řetízek, náramky na ruce, náramky na kotníky a všechny tlusté a bez smlouvání. Na takové turisty Turci čekají,“ uvedl čtenář serveru Onet.pl.

bydlení

Redakce doporučuje

- Komerční sdělení -pr clanky

Redakce doporučuje

- Reklama -zeny