7.8 C
Brno
Úterý, 30 dubna, 2024
- Komerční sdělení -40plus

Šperky s diopsidem

Nádherné šperky s diopsidem, kamenem krásně zelené trávové barvy jsou velmi jedinečné. Barvy tohoto minerálu, jehož název vznikl z řečtiny, se mění od světle zelené, po tmavě trávovou, někdy je možné nalézt i nažloutlé kusy kamene. Barvy mají proměnný efekt. Záleží na tom, ze které strany se na něj díváte. Slovo diopsis znamená, dvě tváře, které symbolizují proměny jeho barev z různých stran.

Tvrdost diopsidu je 5,5 – 6,5. Pochází z Ruska, kde je náhradou smaragdu ve špercích. Bývá broušený nebo nebroušený, ve formě kabošonů nebo malých kousků, ze kterých jsou sestaveny přírodní náhrdelníky a náramky.

Má několik odrůd, které jsou obohaceny o další prvky a vytvářejí tak nové barvy. Chromidiopsid s příměsí chromu, fassait s příměsí železa a hliníku, jehož barvy přecházejí až do černé. A nakonec violan s příměsí manganu, který vytváří v kameni barvu fialovou až do modra.

Největší naleziště diopsidu jsou v Rusku a na Sibiři. Violany se také nalézají v některých oblastech Itálie.

Léčebné účinky

Diopsid je kamenem velké léčebné síly. Pomáhá při chronických nemocech a jejich následcích. Je vhodný při rekonvalescenci a má antioxidační vlastnosti. Dodává tělu pozitivní energii a blokuje negativitu. Přináší psychickou odolnost a vyrovnanost, posiluje srdce a oběhový systém. Chrání proti vzniku zánětů a respiračním chorobám. Jeho čištění probíhá za pomocí kouře, postačí vám svíce nebo vonné tyčinky. K tomuto účelu nejlépe poslouží svíce čakrová.

Rozšiřuje analytické schopnosti a intuici. Stříbrné prsteny s diopsidem mějte vždy u sebe, abyste mohli neustále čerpat jejich léčivou sílu. Můžete si pořídit různé stříbrné šperky, stříbro totiž skvěle ladí k zelené barvě kamene. Hodí se k ženám, které mají rády přírodu a nejvíce kontrastuje s boho nebo ethno oděvy. Diopsid je kamenem síly a energie.

Rádi se dozvíte další zajímavé informace o diopsidu? Pak se mrkněte na náš blog na článek Diopsid aneb Ruský smaragd.

bydlení

Redakce doporučuje

- Komerční sdělení -pr clanky

Redakce doporučuje

- Reklama -zeny